Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Eredivisie

Op deze Eredivisie-pagina van Headlines.nl lees je werkelijk al het laatste nieuws over de Eredivisie. Door hier, op Headlines.nl, alles over de Eredivisie te lezen, ben jij altijd op de hoogte van het allerlaatste voetbalnieuws.

Naast al het nieuws over de Eredivisie, lees je hier, op Headlines.nl, ook alle headlines over de Bundesliga, de Champions League, de European League, Serie A, de Primera Division, de Eerste Divisie en de League 1.

Ook kan je op de website van Headlines.nl terecht voor het allerlaatste voetbalnieuws van bekende buitenlandse voetbalclubs als AC Milan, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester United, Tottenham, Barcelona en Atlético Madrid.

Zoals je weet is de Eredivisie de allerhoogste afdeling van het betaald voetbal in Nederland. Er wordt hier gestreden om de landskampioenschap betaald voetbal. Het betaald voetbal werd in 1954 in Nederland geïntroduceerd. In 1956 werd de Eredivisie ingevoerd, waarbij de betaalde voetbalclubs tegen elkaar speelden.

In de Eredivisie spelen achttien clubs. Meestal start de competitie medio augustus en eindig rond mei. In januari wordt er een winterstop gehouden. Als er een EK of een WK voetbal wordt gehouden, dan start het seizoen wat eerder. De volgorde van de clubs op de ranglijst wordt bepaald door onder meer het aantal punten, het aantal gemaakte doelpunten en het doelsaldo. Als er aan het eind van de Eredivisie gelijkspel is, dan wordt er nog een beslissende wedstrijd gespeeld.