Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over AZ

Ben je fan van AZ? Dan ben je hier, op de AZ pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Hier lees je het laatste AZ-nieuws en ander voetbalnieuws. Door deze headlines te lezen weet ben jij dus altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

AZ staat voor Alkmaar Zaanstreek. Het ontstaan van deze club begint rond 1954 in Alkmaar. Toen werd de profclub Alkmaar ’54 opgericht. Deze club sloot zicht, samen met nog negen andere clubs, aan bij de Nederlandse Beroeps Voetbalbond. AZ is uiteindelijk in 1967 ontstaan uit een fusie tussen Alkmaar ’54 en FC Zaanstreek.

AZ speelt haar thuiswedstrijden in het AFAS Stadion. De club komt sinds 1998 uit in de Eredivisie. Sindsdien behoort AZ tot een van de topclubs van Nederland. Vaanf 2007 tot 2011 had de club ook een succesvolle vrouwenafdeling, maar om financiele redenen werd deze in 2011 opgeheven. Het tenue van AZ bestaat uit een rood-wit shirt en een witte short.

Naast alle AZ headlines lees je op Headlines.nl ook meer over het nieuws van andere bekende topclubs als Ajax, Vitesse, FC Twente, Sparta en PSV. Deze headlines worden continu up-to-date gehouden. Hier lees je dan ook altijd het laatste voetbalnieuws.