Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Excelsior

Hier, op deze pagina van Headlines.nl, lees je alle laatste nieuwtjes over de voetbalclub Excelsior. Wanneer jij een trouwe supporter bent van deze club, dan ben je hier dus helemaal op de juiste plek. Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden. Dit betekent dus dat je hier altijd, 24 uur per dag, terecht kunt voor het allerlaatste nieuws over Excelsior.

De Rotterdamse betaaldvoetbalclub Excelsior werd op 23 juli 1902 opgericht. De club werd opgericht door een groepje Kralingse vrienden die regelmatig samen voetbalden op Woudestein. Excelsior speelt zijn thuiswedstrijden in het stadion Woudestein in de wijk Kralingen. Het stadion biedt plaats aan 3531 toeschouwers. De voorzitter van Excelsior is Nico Janssens, de trainer van het eerste elftal is Leon Vlemmings.

Excelsior speelt zijn thuiswedstrijden in een zwart shirt en rood short. De uitkleuren zijn wit-groen. Rotterdam is, met Excelsior, Sparta en Feyenoord, de enige stad in Nederland met drie betaaldvoetbalclubs. Excelsior staat ook wel bekend als Feyenoord 2. Dit komt, omdat de meeste spelers van Excelsior op huurbasis worden geleend van Feyenoord.

In 2010 keerde de club weer terug in de Eredivisie. De club bereikte deze competitie door in de play-offs Zwolle en Sparta te verslaan. Twee seizoenen later, in 2012, degradeerde Excelsior weer. De club eindigde toen op de laatste plaats.