Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Go Ahead Eagles

Voor alle headlines over Go Ahead Eagles ben je hier, op deze pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Hier lees je werkelijk alle laatste nieuwtjes over deze voetbalclub.

De voetbalclub Go Ahead Eagles kom uit Deventer. De club is voortgekomen uit Go Ahead. Deze vereniging werd op 2 december 1902 weer opgericht als Be Quick. In 1905 werd de club, bij de toetreding tot de NVB, verplicht om zijn naam te veranderen. Vervolgens kreeg de club de naam Go Ahead. Toen er op 31 juli 1971 een splitsing kwam van de amateurvereniging en de professionele club werd de naam Eagles aan de clubnaam toegevoegd.

De club speelt zijn thuiswedstrijden in het eigen stadion de Adelaarshorst in Deventer. Dit station biedt plaats aan 6750 toeschouwers. Het thuistenue van de club bestaat uit een roodgeel verticaal gestreept shirt en een rode broek. De voorzitter van Go Ahead Eagles is Edwin Mulder. De trainer van het elftal is Foeke Booy. Go Ahead Eagles speelt in de Eredivisie.

De wedstrijden tegen aartsrivaal FC Zwolle zijn heel erg berucht. Deze wedstrijden staan ook wel bekend als de IJsselderby. De strijd is begonnen toen Go Ahead Eagles steeds langer in de Eerste Divisie bleef spelen.