Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over PSV

Door op Headlines.nl het PSV nieuws te lezen, weet jij alle nieuwtjes over jouw favoriete club. Op de PSV pagina van Headlines.nl lees je al het nieuws over deze topclub. Zo ben jij dus altijd op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

PSV, ofwel Philips Sport Vereniging werd in 1913 opgericht. Het was toen een sportvereniging van Philipsmedewerkers. In het begin speelden er alleen maar medewerkers van Philips, maar vanaf 1928 waren dit ook niet-medewerkers die gewoon wilden sporten en voetballen. Vanaf 1914 doet de club al mee aan de competitie. In 1929 werd de club landskampioen en in 1950 won de club de KNVB-beker. Tegenwoordig behoort PSV tot de traditionele top drie van het Nederlands betaald voetbal. Op de UEFA ranglijst van de beste Europese clubs staat PSV als beste Nederlandse club op de 21e plaats.

PSV speelt zijn thuiswedstrijden in het bekende Philips Stadion. De club speelt al jarenlang is hetzelfde tenue, welke bestaat uit rood-wit gestreepte shirts, een zwarte broek. PSV behoort tot de Nederlandse topclubs.

Naast het PSV-nieuws, lees je op de voetbalpagina’s van Headlines.nl, meer over het nieuws van de andere Nederlandse topclubs Ajax, Feyenoord en AZ. Ook vind je hier de headlines van buitenlandse topclubs als Real Madrid, AC Milan, Barcelona, Manchester United en Tottenham Hotspur. Kortom, hier op Headlines.nl weten wij altijd alles over de topclubs.