Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Sparta

Ben jij een Sparta-supporter? Dan ben je hier, op deze pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek! Hier lees je werkelijk alle nieuwtjes over Sparta. Deze pagina wordt 24 uur per dag up-to-date gehouden. Dit betekent dus dat je hier altijd terecht kunt voor het laatste nieuws over deze topclub!

De topclub Sparta werd in 1888 in Rotterdam opgericht. Deze profclub is de oudste club in het betaald voetbal in Nederland. Geen enkele andere profclub is ouder dan Sparta. Er zijn wel elf amateurclubs die eerder werden opgericht dan Sparta.

De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Sparta-Stadion het Kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen. Dit stadion biedt plaats aan 11.000 toeschouwers. De club heeft een aantal bijnamen. Dit zijn onder andere de Kasteelheren, De Rood-Witte Gladiatoren en de club van Rotterdam. Het clubtenue bestaat uit een rood-wit shirt en een zwarte short. De club speelt zijn uitwedstrijden in een lichtblauw tenue.

De voorzitter van Spart is Leo van den Berg, de directeur is Wiljan Vloet en de trainer van het eerste elftal is Michel Vonk. De club speelt in de Eerste Divisie. Naast al het voetbalnieuws over Sparta lees je hier, op Headlines.nl nog veel meer voetbalnieuws van andere topclubs als Feyenoord, PSV, Ajax, Excelsior en De Graafschap.