Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Willem II

Hier, op deze pagina van Headlines.nl, lees je alle headlines over Willem II. Zo ben jij dus altijd op de hoogte van het laatste voetbalnieuws van deze topclub.

De Nederlandse profclub Willem II komt uit Tilburg. De club is op 12 augustus 1896 opgericht door Gerard de Ruiter. Als stagiair bij de NS-hoofdwerkplaats in Tilburg, kwam hij erachter dat voetbal nog niet erg bekend was in Brabant. Hij besloot toen om een groep te vormen van twaalf mannen. Zo ontstond de nieuwe groep Tilburgia. Anderhalf jaar later werd de naam veranderd in Willem II. De naam is vernoemd naar Koning Willem II die zijn militair hoofdkwartier gevestigd had in Tilburg.

Willem II speelt zijn thuiswedstrijden in het Koning Willem II Stadion aan de Goirleseweg in Tilburg. Het clubkleuren zijn rood, wit en blauw. Hier dankt de club ook zijn bijnaam Tricolores aan.

Sinds het seizoen 2012/13 speelt Willem II weer in de Eredivisie. In het seizoen 2010/11 eindigde de club op de achttiende plaats in de Eredivisie. Hiermee werden ze gedegradeerd naar de Jupiler League. Willem II besloot om terug te slaan en trainer Jurgen Streppel trad aan met een nieuw elftal. Door hoog te scoren in de Jupiler League kwam de club weer in de Eredivisie.