Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Jupiler League

Voor al het laatste nieuws over de Eerste Divisie, ben je hier, op deze pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Hier lees je werkelijk alle nieuwtjes en headlines over de belangrijke voetbalcompetitie. Als voetbalfan ben jij dus altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de Eerste Divisie.

De Eerste Divisie is één van de hoogste Nederlandse voetbalcompetities. Het is de laagste divisie van het betaald voetbal. Officieel heet de competitie de Jupiler League, naar de hoofdsponsor Jupiler. De Eerste Divisie wordt georganiseerd door de KNVB.

De Eerste Divisie is in 1956 opgericht. Dit gebeurde samen met de Eredivisie en de Tweede Divisie. Dit was twee jaar na de introductie van het betaald voetbal in Nederland. Eigenlijk bestond de Eerste Divisie uit twee afdelingen met elk zestien elftallen. In 1960 werden dat achttien elftallen, maar sinds 1962 bestaat de Eerste Divisie uit één afdeling, met zestien elftallen. In 1972 werd deze competitie de laatste afdeling van het betaald voetbal.

In 1990 besloot de KNVB om sponsors voor de divisies te zoeken. De competitie heette toen de Toto-Divisie. Sinds juli 2006 is dat dus de Jupiler League geworden. Vanaf het seizoen 2003/04 telt de Eerste Divisie negentien clubs. In 2005/06 werden dit twintig clubs. Vanaf 2010/2011 zijn dit weer achttien clubs. Dit was na het faillissement van HFC Haarlem en FC Oss.