Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over FC Eindhoven

Hier, op deze pagina van Headlines.nl, lees je alle laatste nieuwtjes over FC Eindhoven. Wij houden deze pagina continu up-to-date. Dit betekent dus dat je hier altijd de laatste nieuwtjes over deze voetbalclub.

FC Eindhoven werd op 16 november 1909 opgericht. De club werd opgericht door een aantal mannen die zagen hoe de voetbalclubs in de Randstad steeds groter werden. Zij wilden dat ook graag bereiken met een Eindhovense club. Ze besloten dus om een nieuwe vereniging op te richten, dit werd de E.V.V. Het was een afkorting van de Eindhovense Voetbal Vereniging. Eerst begint de club te spelen in de Brabantse Voetbalbond, maar enkele jaren later mogen ze al in de NVB uitkomen. In 1921 fuseerde E.V.V. met Gestel en werd de naam veranderd in E.V.V. Eindhoven.

In 1997 worden de amateur- en profafdelingen van elkaar gescheiden. De profafdeling gaat verder als SBV Eindhoven (Stichting Betaald Voetbal Eindhoven). Pas in 2002 krijgt de profclub haar huidige naam.

FC Eindhoven speelt zijn thuiswedstrijden in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Dit stadion biedt plaats aan 4600 toeschouwers. Het clubtenue bestaat uit een blauwwit gestreept shirt en een zwarte short. De voorzitter van FC Eindhoven is Michiel Pieters. De trainer van het elftal is John Lammers.