Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Helmond Sport

Op deze pagina van Headlines.nl ben je op de juiste plek voor alle nieuwtjes over Helmond Sport. Je vindt hier alle headlines over deze voetbalclub. Deze pagina wordt 24 uur per dag up-to-date gehouden. Wij, van Headlines.nl, houden je dus steeds op de hoogte van al het nieuws over Helmond Sport.

De Nederlandse voetbalclub Helmond Sport is ontstaan op 17 juli 1967. Op deze datum splitste de proftak van Helmondia ’55 zich af en ging toen verder als Helmond Sport.

De thuiswedstrijden van Helmond Sport worden gespeeld in het Lavans Stadion in Helmond. Dit stadion biedt plaats aan 4100 toeschouwers. De club speelt zijn thuiswedstrijden in een rood shirt, zwart short en zwarte kousen. De voorzitter van de club is Antoinette Knoet en de trainer van het eerste elftal is Eric Meijers.

De club begon 1967 in de Eerste Divisie. Hierin bleef de club spelen tot 1982. Toen werd het kampioenschap behaald. Vervolgens speelde Helmond Sport twee jaar in de Eredivisie. Nadat de club in 1984 degradeerde, behaalde het een jaar later wel succes. De bekerfinale werd bereikt, maar de club verloor van FC Utrecht. Sindsdien speelt Helmond Sport met wisselend succes in de Eerste Divisie.