Informatie over Volendam

Voor alle headlines over FC Volendam ben je hier, op deze pagina, helemaal op de juiste plek. Hier lees je werkelijk alle laatste headlines over deze topclub.

De voetbalclub FC Volendam werd op de 1 juni 1977 opgericht. De club was een afsplitsing van RKSV Volendam. Deze club werd weer opgericht op 1 juni 1920.FC Volendam speelt zijn thuiswedstrijden in het voormalige Veronicastadion, dat sinds 2002 het Kras Stadion heet. Dit stadion biedt plaats aan 7384 toeschouwers.

De club speelt de wedstrijden in een tenue dat bestaat uit een oranje shirt en een zwarte broek. Vanwege deze kleuren staat de club ook wel bekend als ‘Het andere Oranje’. De voorzitter van FC Volendam is Henk Kras. De trainer van het elftal is Hans de Koning.

De club heeft veel lokale spelers gehad en kent vele promoties en degradaties van en naar de eredivisie. Om deze reden kreeg de club de bijnaam De Heen en Weer. In het seizoen 2007/2008 werd de club kampioen in de Eerste Divisie. In het daaropvolgende seizoen kwam de club dus uit in de Eredivisie. In 2008/2009 degradeerde FC Volendam vervolgens naar de Eerste Divisie. In 2009/10 speelde de club in de Jupiler League. De club eindigde op de zestiende plaats. Het daaropvolgende seizoen eindigde de club op de zesde plaats. In het seizoen 2011/12 haalde de club helemaal geen periodetitel.