Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over KNVB

Hier, op deze pagina van Headlines.nl, lees je al het nieuws over de KNVB. Zo weet jij precies wat er in voetballand gebeurd.

Zoals bekend staat de KNVB voor Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. De bond werd opgericht op 8 december 1889. Toen heette de KNVB nog de Nederlandse Voetbal en Atletiek Bond. De oprichting had tot doel om het Voetbalspel en de Atletische Spelen in Nederland te bevorderen en algemeen bekend te maken. In 1895 werd besloten dat atletiek niet langer onderdeel van de bond zou uitmaken. De naam werd toen veranderd in de Nederlandse Voetbalbond, pas in 1929 kreeg de bond de huidige naam.

Onder de KNVB valt niet alleen het bekende buitenvoetbal. Ook de andere voetbalvarianten als zaalvoetbal, straatvoetbal, strandvoetbal, 45+-voetbal en schoolvoetbal vallen hieronder. Verder valt ook het G-voetbal, voor voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking onder de KNVB.

De KNVB organiseert het gehele jaar door toernooien, evenementen en competities voor voetballend Nederland. Verder coördineert het de nationale elftallen en gaat het over het beheer van de bedrijfstak voetbal. Daarnaast doet de KNVB ook mee aan maatschappelijke projecten. Verder is de KNVB ook het instituut van het Nederlandse Elftal en alle nationale jeugd- en amateurelftallen.