Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over League 1

Volg jij de voetbalcompetitie League 1? Dan ben je hier, op Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Hier lees je werkelijk al headlines over deze Engelse competitie. Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden. Je vindt hier dan ook altijd het laatste nieuws.

De Football League One, ofwel de League One is de op één-na-hoogste afdeling van de Football League. Het is de derde afdeling in het Engelse profvoetbal. In de League One spelen 24 teams. Deze teams spelen allemaal een volledige competitie. Aan het eind van het voetbalseizoen gaan de nummers 1, 2 en de winnaar van de play-offs door naar de Football League Championship.

In de play-offs spelen in de halve finales eerst de nummers 3 en 6, en 4 en 5 tegen elkaar. Dit is volgens het knock-outsysteem. De vier teams die als laatste eindigen degraderen weer naar de Football League Two en worden dan weer vervangen door de nummers 1, 2, 3 en de winnaar van de play-offs van deze divisie. De League One is een vervanger van de Football League Second Division. De competitie werd in het seizoen 2004/2005 voor het eerst gespeeld.

Naast alle headlines over League One, vind je hier nog veel meer nieuws over internationale voetbalcompetities als de Champions League, de Serie A, Primera Division en de Europa League.