Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Oranje

Volg jij het laatste Oranje voetbalnieuws? Dan ben je hier, op deze pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Hier lees je werkelijk alle nieuwtjes over Oranje. Wij houden deze pagina continu up-to-date. Dit betekent dus dat je hier 24 uur per dag het laatste voetbalnieuws over Oranje leest.

Oranje is het Nederlandse voetbalelftal. Het team bestaat uit de beste mannelijke voetballers van Nederland. Oranje vertegenwoordigt ons land in internationale voetbalwedstrijden. De officiële naam is eigenlijk ‘het Nederlands elftal’, maar tegenwoordig is de bijnaam van dit elftal Oranje. Het team is vernoemd naar de kleur van het shirt en de Nederlandse Koninklijke familie Oranje-Nassau.

Het Nederlands elftal speelde zijn eerste wedstrijd op 30 april 1905 tegen België. De wedstrijd werd gespeeld in het Kiel Stadion in Antwerpen. Het elftal won de wedstrijd met 1-4.

Oranje speelt zijn thuiswedstrijden doorgaans in Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. In 1988 won Oranje het EK en in 1974, 1978 en 2010 bereikte het de finale. Op dit moment staat Oranje op nummer acht van FIFA-wereldranglijst. De bondscoach van Oranje is Louis van Gaal. Danny Blind is zijn assistent. Verder is Patrick Kluivert een assistent. De keeperstrainer is Frans Hoek.