Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Premier League

Op de Premier League pagina van Headlines.nl lees je de laatste headlines over deze voetbalcompetitie. Als je de Premier League volgt, dan ben je hier dus helemaal op de juiste plek.

De Premier League is de allerhoogste voetbalcompetitie van Engeland. Het is een van de beste en aantrekkelijkste competities ter wereld. Aan deze competitie doen allemaal bekende Engelse teams mee. Nederlandse profvoetballers die bij een Engelse topclub spelen, doen ook vaak mee aan de Premier League. Spelers die er aan mee doen of mee hebben gedaan zijn onder meer John Heitinga, Robin van

Persie, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart.

De huidige vorm van de Premier League bestaat sinds het seizoen 1992/1993. Voor die tijd was het de Football League. Deze voetbalcompetitie werd in 1888 opgericht. In 1992 stapten de twintig beste clubs uit de competitie. Ze wilden een betere, commercieel aantrekkelijkere competitie opzetten. Dit werd de Premier League. De Football League bestaat ook nog steeds. De drie clubs die als laatste in de Premier League eindigen degraderen naar de Football League Championship.

Op deze pagina van Headlines.nl blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de Premier League. Wij houden deze pagina continu up-to-date, zodat je niets mist.