Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Primera Division

Op deze pagina van Headlines.nl lees je alles over de Spaanse Primera División. Door deze headlines te lezen, blijf jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws in deze Spaanse voetbalcompetitie. Wij houden deze pagina continu up-to-date. Je leest hier dus altijd de laatste nieuwtjes.

De Primera División is de hoogste voetbalcompetitie van Spanje. In deze competitie spelen twintig clubs om de landstitel. De drie clubs die als laatste eindigen degraderen aan het eind van het seizoen en worden dan weer vervangen door de eerste drie nummers van de Segunda División A.

In totaal hebben al 59 topclubs meegedaan aan de Primera División. Negen van deze clubs hebben het landskampioenschap behaald. FC Barcelona en Real Madrid zijn de twee clubs die de Primera División domineren. FC Barcelona heeft 21 titels op zijn naam staan en Real Madrid heeft maar liefst 31 landstitels behaald. Andere clubs die de landstitel ooit hebben behaald zijn Atlético Madrid, Valencia CF, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Sevilla FC, Deportivo La Coruña en Real Betis. De Primera División wordt beschouwd als een van de sterkste voetbalcompetities.

Naast alle headlines over de Primera División lees je hier, op Headlines.nl, ook het nieuws van andere voetbalcompetities als de Europa League, de Champions League, Premier League en de Bundesliga.