Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Pro League

Op deze pagina van Headlines.nl lees je werkelijk alle headlines over de Pro League. Als je deze Belgische competitie volgt, dan ben je hier dus helemaal op de juiste plek.

De officiële naam van deze Belgische voetbalcompetitie is eigenlijk de Jupiler Pro League, naar de sponsor Jupiler. De eerste klasse van deze competitie is de allerhoogste afdeling van het professionele voetbal. In deze klasse spelen zestien team.

De Pro League werd als eerste gehouden 1895. Het is, na de Schotse, Noord-Ierse en Engelse competities, een van de oudste voetbalcompetities ter wereld. Jaarlijks start de Pro League eind juli. Er wordt dan gespeeld tot eind mei. In de wintermaanden is er een korte stop van ongeveer drie weken. Dit is vaak rond begin januari.

In de Pro League speelt een ploeg twee keer tegen een van de andere vijftien ploegen. In totaal worden er in de reguliere competitie dus 30 wedstrijden gespeeld. Na de competitie worden er play-off afgewerkt. Hierbij spelen de zes hoogste ploegen nog een keer twee keer tegen elkaar. In totaal worden er dus 40 wedstrijden gespeeld. Dit zijn er 30 in de competitie en 10 in de play-offs. Na de competitie spelen de bekerwinnaar en de landskampioen weer tegen elkaar in de Supercup.