Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Serie A

Volg jij de Italiaanse voetbalcompetitie serie A? Dan ben je op deze pagina van Headlines.nl helemaal op de juiste plek. Op deze pagina van Headlines.nl lees je namelijk al het nieuws over de voetbalcompetitie in Italië.

De Serie A, ofwel de Legio Calcio Serie A TIM is de allerhoogste afdeling in het betaald voetbal in Italië. De Serie A heeft een wereldwijde faam en wordt dan ook gezien als één van de belangrijkste competities binnen de wereld van het profvoetbal. Tot op heden heeft al 25 keer een club uit de Serie A de finale van de UEFA Champions League bereikt, waarin er elf keer werd gewonnen.

Het winnende team krijgt de symbolische scudetto. Het volgende seizoen speelt de club dan met een shirt met een schildje met de Italiaanse vlag erop. Sommige Italiaanse clubs voegen na tien kampioenschappen een gele ster aan hun logo toe. Juventus heeft bijvoorbeeld twee sterren voor 28 scudetto’s, AC Milan heeft een ster voor achttien scudetto’s en Internazionale heeft een ster voor achttien scudetto’s.

De Serie A werd opgericht in het voetbalseizoen 1929/1930. Er spelen 20 teams in de Serie A. Deze teams spelen de complete competitie. Aan het eind van het seizoen degraderen en drie teams. De nummers 19 en 20 worden direct gedegradeerd. De nummers 17 en 18 spelen een beslissende wedstrijd tegen elkaar. Zo wordt er bepaald welk team er degradeert. De degradanten worden weer vervangen door de nummers 1, 2 en de winnaar van de play-off van de Serie B.