Champions League

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Champions League

Alle Champions League headlines, lees je op deze pagina van Headlines.nl. Hier lees je het laatste nieuws over de Champions League. Hierdoor blijf jij altijd op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

De Champions League is het allerbelangrijkste voetbaltoernooi voor de Europese voetbalclubs. Het toernooi wordt georganiseerd door de UEFA. De winnende club van de Champions League plaatst zich weer voor het Wereldkampioenschaap voor clubs. Ook plaatst de club zich weer voor de Europese Super Cup. Dit is de wedstrijd tussen de winnaar van de Champions League en de Europa League.

De Champions League werd in 1992 geïntroduceerd als een voortzetting van de Europacup I. Ook kwam de groepsfase er toen bij. In 1997 werd de belangrijkste verandering geïntroduceerd. Er werd toen afgewezen van de regel dat enkel landskampioenen en titelverdedigers meer mochten doen.

Een voetbalclub plaatst zich voor de Champions League door een hoge eindpositie in de nationale competitie van het voorgaande jaar. Elk land dat zich bij de UEFA heeft aangesloten, mag minimaal één en maximaal vier clubs afvaardigen. De verdeling van de clubs is gebaseerd op de positie van het land op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.

Naast alle headlines over de Champions League, vind je hier, op Headlines.nl, ook al het voetbalnieuws over andere belangrijkste competities als de Europa League, de Eredivisie en de Bundesliga.