Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Europa League

Op deze pagina van Headlines.nl lees je alle headlines van de Europe League. Deze pagina wordt continu up- to-date gehouden. Je weet dan ook dat je hier, op Headlines.nl, altijd het laatste voetbalnieuws treft.

De Europa League is een zeer bekende voetbalbekercompetitie, welke elk jaar door de UEFA wordt georganiseerd. Deze voetbalcompetitie ging van start in het seizoen 2009/2010. Het was een vervanging van de UEFA Cup.

In de Europa League werd ook gelijk de UEFA Intertoto Cup geïntegreerd. De hoofdprijs is wel hetzelfde gebleven. Dit is al sinds jaar en dag de UEFA beker. Dit is een wisselbeker. De winnende club mag de beker houden tot de eerstvolgende finale. Daarna moet de club de beker weer inleveren bij de UEF. De wisselbeker is een replica van het echte zilveren kunstwerk. Een club wint de echte beker pas wanneer het in de drie opeenvolgende seizoenen steeds de wisselbeker wint of als een club in totaal vijf keer heeft gewonnen.

De Europa League begint altijd met een groepsfase. Hierbij spelen in ploegen in één groep een thuis- en uitwedstrijd tegen de andere drie ploegen in de groep. Elke volgende rond is een knock-outronde met ook een thuis- en uitwedstrijd. In de finale wordt er één wedstrijd op een neutraal terrein gespeeld. Door de positie van de clubs op de UEFA-competitiecoëfficiëntenranglijst wordt bepaald welke clubs aan de Europe League mee mogen doen.